Totaal recepten

2738 Indonesische Recepten

Bekijk ze allemaal!

Pepes Jamur Tiram Dua

Gestoomde, pittige oesterzwammen in bananenblad


Ingrediënten:

- 250 gr. oesterzwammen
- 25 gr. daun kemangi
- 750 ml. dikke santen
- 9 rode rawits
- 2 daun salam
- 1 tomaat
- 2 eetlepels olie
- bananenbladeren

Bumbu:

- 8 sjalotten
- 5 rode lomboks
- 3 teentjes knoflook
- 1 theelepel zout
- halve theelepel trassi
- halve theelepel suiker

Bereiding:

Snijd de oesterzwammen in stukken. Ontvel de tomaat en snijd hem in stukken. Snijd beide daun salam in vieren. Maal de bumbu tot een pasta. Fruit de pasta in de olie tot het gaat geuren. Voeg de oesterzwammen, tomaat, rawits, daun kemangi, zout, peper en santen toe en breng het al roerend aan de kook. Snijd het bananenblad in 8 stukken, leg op elk stuk een stukje daun salam en verdeel het paddenstoelenmengsel over de bananenbladeren. Rol het blad op en steek de uiteinden vast met cocktailprikkers. Stoom de pakketjes in 15 min. gaar.

download