Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Tenggiri Masak Santen

Gestoofde makreel in een gele, pittige kokossaus


Ingrediënten:

- 1 makreel
- 5 dl. santen
- 4 rode lomboks
- 4 groene lomboks
- 3 daun djeruk purut
- 2 daun salam
- 2 eetlepels asemwater
- 1 theelepel gula merah
- 2 eetlepels olie
- zout
- olie om te frituren

Bumbu:

- 8 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 4 kemirienoten
- 2 cm. kunyit
- 1 cm. kencur
- 1 cm. laos
- halve theelepel ketumbar

Bereiding:

Snijd de lomboks in ringen en verwijder de nerven uit de bladeren. Snijd de vis in moten. Besprenkel de makreel met asemwater en zout en laat het voor ca. 15 min. staan. Verhit olie in een wok en frituur de vis mooi bruin en laat het uitlekken. Snipper de sjalotjes en knoflook fijn. Schil de kencur, kunyit en laos en snijd ze fijn. Maal de bumbu tot een pasta en fruit de bumbu samen met de lomboks, daun djeruk purut en daun salam in een klein beetje olie tot het begint te geuren. Voeg de santen toe en laat de saus goed inkoken. Leg de vis in de saus en breng het op smaak met gula merah en zout.

Ikan Tenggiri Masak Santen