Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Goreng Renyah

Gefrituurde dorade in een kruidig en krokant jasje

Ikan Goreng Renyah | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Elisabeth Vink


Ingrediënten:

- 500 gr. dorade
- 3 teentjes knoflook
- 2 kemirienoten
- 1 theelepel ketumbar
- 2 theelepels zout
- kwart theelepel peper
- sap van 1 limoen
- olie

Beslag:

- 200 gr. bloem
- 50 gr. rijstmeel
- 1,5 dl. water
- halve theelepel bakpoeder
- halve theelepel zout
- kwart theelepel peper

Bereiding:

Rooster de ketumbar en kemirienoten in een droge koekenpan. Snijd de knoflook fijn. Maal de knoflook, kemirienoten, ketumbar, zout en peper tot een pasta. Besprenkel de vis met het limoensap en wrijf het in met de bumbu, laat het 15 min. rusten. Meng in een kom de ingrediënten voor het beslag en roer het goed door. Verhit voldoende olie om te frituren. Dompel de vis in het beslag en frituur het gaar en goudbruin krokant.

Ikan Goreng Renyah