Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Bakar Betutu Khas Bali

Hete gevulde kip van de barbecue


Ingrediënten:

- 1 hele kip
- 100 gr. jonge cassavebladeren
- 3 eetlepels olie
- bananenblad

Bumbu:

- 12 sjalotten
- 6 kemirienoten
- 5 rode lomboks
- 4 teentjes knoflook
- 4 rode rawits
- 5 cm. sereh
- 4 cm. kunyit
- 2 cm. kencur
- 1 cm. laos
- 1 cm. djahe
- 1 eetlepel ketumbar
- 1 theelepel trassi
- halve theelepel nootmuskaat
- 2 theelepels zout

Bereiding:

Rooster de ketumbar in een droge koekenpan. Snijd de sjalotten, lomboks, knoflook en rawits fijn. Schil de kunyit, kencur, laos en djahe en snijd ze fijn. Maal de bumbu tot een pasta en meng dit met de olie. Wrijf de kip met de helft van de bumbu in. Kook de cassavebladeren en snijd ze daarna fijn. Meng het met de rest van de bumbu en vul de kip hier mee. Wikkel de kip in bananenblad en stoom het voor 40 min. Verwijder het bananenblad en rooster de kip op de gril of barbecue helemaal gaar en mooi bruin van kleur.

Ayam Bakar Betutu Khas Bali