Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Dadar Jamur

Omelet met champignons overgoten met shiitakesaus


Ingrediënten:

- 4 eieren
- 75 gr. champignons
- 20 gr. ui
- 75 ml. melk
- 1 eetlepel boter
- 1 eetlepel roomkaas
- 1 theelepel zout
- halve theelepel peper

Saus:

- 100 gr. shiitakes
- 20 gr. ui
- 2 dl. water
- 1 eetlepel ketjap asin
- 1 eetlepel tomatensaus
- 1 eetlepel boter
- 1 theelepel limoensap
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel maïzena

Bereiding:

Snijd voor de omelet de ui heel fijn en de champignons in plakjes. Verhit een beetje margarine en bak de champignons en ui tot de ui zacht is. Klop de eieren met de roomkaas los en voeg de champignons en ui, melk, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar. Verhit de boter in een koekenpan en bak twee omeletten hiervan.

Los voor de saus de maïzena op in een beetje water. Snijd de ui fijn en de shiitakes in plakjes en bak dit in wat boter tot het zacht is. Voeg de overige sausingrediënten toe, roer het door en laat het koken tot de saus de gewenste dikte heeft. Sla de omeletten één keer dubbel en schenk de saus er overheen.

Dadar Jamur