Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Babat Bumbu Pedis

Gestoofde runderpens in een hete saus


Ingrediënten:

- 600 gr. runderpens
- 5 dl. water
- 4 rode lomboks
- 4 daun djeruk purut
- 1 eetlepel limoensap
- 2 eetlepels kapur sirihwater
- 3 eetlepels olie

Bumbu:

- 150 gr. rode lomboks
- 6 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- halve theelepel peperkorrels
- 1 theelepel suiker
- 2 theelepels zout

Bereiding:

Maak de pens goed schoon en zet het een nacht in water samen met het kapur sirihwater. Was de pens goed, kook het bijna gaar en snijd het in stukken. Snijd de lomboks, sjalotjes en knoflook fijn en maal de bumbu tot een pasta. Verhit de olie en fruit de bumbu tot het begint te geuren. Ontpit de 4 lomboks en snijd ze in ringen. Snijd de daun djeruk purut in smalle repen en voeg dit toe aan de bumbu. Voeg de pens en het water toe, breng het geheel aan de kook en laat de saus inkoken. Strooi de lombokringen over het gerecht en voeg het limoensap toe.

Babat Bumbu Pedis