Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Babi Kunyit

Gebakken reepjes varkensvlees met een ketjapsaus

Babi Kunyit | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 400 gr. hamlappen
- 3 uien
- 2 tenen knoflook
- 6 eetlepels ketjap manis
- 4 eetlepels oestersaus
- halve eetlepel kunyit
- halve eetlepel sambal manis
- zout
- olie

Bereiding:

Pers de knoflook. Snijd de lappen in dunne reepjes en doe het geheel in een schaal. Snijd de uien in halve ringen. Voeg bij het varkensvlees de uien, oestersaus, ketjap manis, kunyit en zout. Laat dit alles voor ca. 2 uur in de koelkast marineren. Bak de knoflook even in een beetje olie bruin en voeg dan alleen het varkensvlees toe. Laat het vlees goed droogbakken en voeg daarna de sambal en de marinade toe. Laat het geheel een paar min. door sudderen op laag vuur.

Babi Kunyit