Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Udang Masak Madu

Gestoofde garnalen in een honingsaus met ketjap

Udang Masak Madu | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Telor


Ingrediënten:

- 500 gr. grote garnalen
- 25 gr. ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode lombok
- 1 lente-ui
- 1 cm. djahe
- 1 tomaat
- 2 daun djeruk purut
- sap van 1 limoen
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel peper
- 2 eetlepels olie

Marinade:

- 6 eetlepels honing
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel ketjap asin
- halve eetlepel sesamolie

Bereiding:

Snijd de tomaat in stukjes en de ui in halve ringen. Pers de knoflook uit en rasp de djahe. Snijd de lombok en lente-ui in ringen. Wrijf de garnalen in met limoensap en laat het 15 min. staan. Meng de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar, voeg de garnalen toe en laat het 30 min. marineren. Verhit de olie en fruit de knoflook, ui, lombok en djahe. Voeg de daun djeruk purut, zout, peper, tomaat, lente-ui, garnalen en twee eetlepels marinade toe en stoof de garnalen hierin gaar.

Udang Masak Madu