Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Pindang Telor Dua
Gekookte eieren met een marmereffect
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Sonja van Belkum-Ruegg
Ingrediënten:
- 6 eieren
- 1 ltr. water
- 6 sjalotten
- 2 serehstengels
- 1 teentje knoflook
- 5 cm. kunyit
- 5 cm. laos
- 2 kardemompeulen
- 4 cm. kaneelstok
- 3 daun salam
- 4 theelepels zwarte thee
- 1 kruidnagel
- 1 steranijs
- sjalotschillen
- 3 theelepels zout
Bereiding:
Kneus de sereh en rasp de laos, kunyit en de knoflook. Kook de eieren hard, laat ze volkomen afkoelen en breek daarna de schalen, zonder die te verwijderen. Doe de eieren terug in het water met alle andere ingrediënten en kook het water totdat het bijna helemaal is verdampt en de eieren donker van kleur zijn. Maak de eieren droog en pel ze.
Pindang Telor Dua