De nieuwste recepten
Basisrecepten
Rempah Tiga
Bijgerechten
Tahu Takwa
Ayam Indonesia Dua
Gulai Kambing Lima
Ikan Goreng Saus Lemon
Ayam Kremes Dua
Koffiesnacks
Lapis Beras
Kue Djahe
Klepon Tiga
Tv snacks
Kue Kering Loempia
Ontvang recepten in je e-mail!
Sateh Ayam Bumbu Kunyit
Blokjes gemarineerde kipfilet aan een spies
Ingrediënten:
- 500 gr. kipfilet
- 2 eetlepels asemwater
- 5 eetlepels ketjap manis
- 3 eetlepels olie
Bumbu:
- 8 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 5 cm. kunyit
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- 2 theelepels peperkorrels
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Snijd de kip in blokjes. Snipper de knoflook, sjalotjes en kunyit fijn. Rooster de ketumbar, djinten, peperkorrels en kunyit in een droge koekenpan. Maal de bumbu tot een pasta en meng de bumbu met de ketjap, asemwater en olie. Voeg de kip toe en laat dit een nacht marineren. Rijg de kip aan satehstokjes en rooster de sateh op de barbecue of gril gaar.
download