Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Gulai Masin Ikan

Gestoofde red snapper in een pittige, gele kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 1 kg. red snapper
- 7,5 dl. santen
- 10 rode lomboks
- 8 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 2 limoenen
- 2 groene tomaten
- 2 serehstengels
- 2 daun salam
- 2 daun djeruk purut
- daun kemangi
- zout

Bumbu:

- 3 cm. kunyit
- 2 cm. djahe
- 2 cm. laos
- zout naar smaak

Bereiding:

Pers de limoenen uit. Kneus de serehstengels en rasp de knoflook. Snijd de lomboks over de lengte in reepjes, snijd de sjalotten in dunne ringen en snijd de tomaten in partjes. Snijd de vis in moten, wrijf ze in met zout en limoensap en laat dit een kwartier intrekken. Schil de djahe, kunyit en laos, snijd ze fijn en maal de bumbu tot een pasta. Doe de santen in een pan en voeg alle ingrediënten, behalve de vis, de daun kemangi en de tomaten toe en breng dit al roerend aan de kook. Doe dan de vis en de tomaten er bij, breng het geheel weer aan de kook en stoof de vis gaar. Voeg de daun kemangi toe en roer alles voorzichtig door.

Gulai Masin Ikan