Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tempeh Goreng Keju

Gefrituurde tempehkoekjes met gehakt en kaas


Ingrediënten:

- 250 gr. tempeh
- 100 gr. rundergehakt
- 100 gr. geraspte kaas
- 1 lente-ui
- 1 ei
- 1 runderbouillonblokje
- olie om te frituren

Bumbu:

- 3 teentjes knoflook
- 2 kemirienoten
- 1 theelepel suiker
- halve theelepel zout

Beslag:

- 75 gr. bloem
- 25 gr. maizena
- 50 ml. water
- 1 runderbouillonblokje

Bereiding:

Snijd de tempeh in stukken en stoom het 20 min. Prak de tempeh met een vork fijn. Rooster de kemirienoten in een droge koekenpan. Snijd de knoflook fijn en maal de bumbu tot een pasta. Snijd de lente-ui in dunne ringen en verkruimel het bouillonblokje. Meng het gehakt met de kaas, ei, tempeh, lente-ui en bouillonblokje en kneed het goed door. Meng voor het beslag alle ingrediënten goed door elkaar. Verhit voldoende olie. Neem een eetlepel tempeh, druk het plat, haal het door het beslag en frituur de tempeh mooi van kleur. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Tempeh Goreng Keju