Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Gurame Bakar Bendega

Gefrituurde, pittige gurame met een heerlijke sambal


Ingrediënten:

- 300 gr. gurame
- 1 limoen
- 3 daun salam
- olie

Bumbu:

- 5 rode lomboks
- 3 rode rawits
- 3 kemirienoten
- 3 cm. kencur
- 2 cm. kunyit
- suiker naar smaak
- zout naar smaak

Sambal:

- 50 ml. kokosolie
- 5 sjalotten
- 2 rode lomboks
- 2 serehstengels
- 1 limoen
- trassi naar smaak
- zout naar smaak

Bereiding:

Maak de gurame goed schoon. Snijd voor de sambal de sjalotten, sereh en de lomboks in dunne ringen en pers de limoen uit. Meng de trassi en het zout er goed door heen. Verhit de kokosolie en schenk dit over de sjalotten, sereh en lomboks. Roer de sambal goed door en houd het apart.

Pers de limoen uit en wrijf de vis in met zout en limoensap en laat dit 30 min. staan. Snijd de lomboks, rawits, kencur en djahe fijn en maal de bumbu tot een pasta. Verhit 2 eetlepels olie en fruit de bumbu samen met de daun salam tot het begint te geuren. Frituur de vis in ruim olie bijna gaar en laat het uitlekken. Wrijf de vis in met de bumbu en bak de vis dan helemaal gaar. Serveer de vis met de sambal.

Gurame Bakar Bendega