Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Cincane

Geroosterde hete kip met een zeer pittige kokossaus


Ingrediënten:

- 4 kippenpoten
- 5 dl. santen
- 2 serehstengels
- 3 cm. laos
- 3 cm. djahe
- 2 daun salam
- 1 eetlepel gula merah
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels olie
- 2 theelepels zout

Bumbu:

- 8 sjalotten
- 5 teentjes knoflook
- 5 rode lomboks
- 4 rode rawits
- 2 kemirienoten
- 1 theelepel trassi

Bereiding:

Kneus de sereh, laos en djahe. Snipper de sjalotten, lomboks, knoflook en rawits fijn. Maal de bumbu tot een pasta en fruit het met de sereh, laos, daun salam en djahe tot het gaat geuren. Voeg de kip toe en bak het mee tot het van kleur is veranderd. Voeg zout en gula merah toe en roer het geheel goed door. Schenk de santen en het citroensap er bij en stoof de kip gaar. Gril de kip mooi van kleur. Bestrijk de kip tijdens het grillen regelmatig met de saus. Serveer de rest van de saus bij de kip.

Ayam Cincane