Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Babi Masak Tomat
Blokjes varkensvlees gesudderd in pittig gekruide saus
Ingrediënten:
- 500 gr. hamlappen
- 4 tomaten
- 4 lente-uien
- 1 serehstengel
- 1 kop water
Bumbu:
- 4 sjalotten
- 4 rode lomboks
- 2 schijven djahe
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Kneus de serehstengel. Snijd het vlees en de tomaten in blokjes, de sjalotten snipperen, de lomboks en djahe fijn snijden. Maal de ingredienten voor de bumbu fijn in de vijzel. Fruit de bumbu in wat olie en voeg het vlees toe. Schep het geheel door tot het vlees rondom bruin is. Voeg de overige ingredienten toe en laat het sudderen tot het vlees mals is. Lijkt de jus uit te drogen voor het vlees gaar is, voeg dan wat warm water toe.
Babi Masak Tomat