Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Puding Saus Kacang Mede

Kokospudding met sukade en een saus van cashewnoten


Ingrediënten:

- 150 gr. sukade
- 150 gr. suiker
- 7 dl. santen
- 4 eiwitten
- 1 zakje witte agar-agar
- 1 daun pandan
- 3 eetlepels rum
- halve theelepel vanille
- halve theelepel zout

Saus:

- 150 gr. gula merah
- 100 gr. geroosterde cashewnoten
- 5 dl. santen
- 3 daun djeruk purut
- 2 daun pandan
- 1 eetlepel anijs
- 1 eetlepel maizena
- halve theelepel zout

Bereiding:

Spoel een puddingvorm om met water. Breng de santen met de suiker, agar-agar, daun pandan, zout en vanille al roerend aan de kook. Mix de eiwitten stijf en giet hier voorzichtig en al roerend de kokende santen er bij. Roer de rum door de pudding en verwijder de daun pandan. Snijd de sukade in kleine blokjes en roer dit door de pudding. Schenk de pudding in de vorm, laat het afkoelen en daarna in de koelkast volledig opstijven.

Voor de saus, hak de cashewnoten fijn en los de maizena op in een beetje santen. Breng de overige santen met de gula merah, anijs, daun pandan, daun djeruk purut en zout al roerend aan de kook. Laat het op een laag vuur 10 min. pruttelen. Haal de blaadjes uit de santen, voeg de maizena en de cashewnoten toe en laat de saus al roerend binden. Laat de saus afkoelen en serveer het over de pudding.

Puding Saus Kacang Mede