Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Goreng Saus Ketjap

Gefrituurde dorade met een pittige ketjapsaus

Ikan Goreng Saus Ketjap | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 400 gr. dorade
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel zout

Saus:

- 1 dl. bouillon
- 1 ui
- 2 groene lomboks
- 2 teentjes knoflook
- 2 cm. djahe
- 2 eetlepels ketjap manis
- kwart theelepel zout

Bereiding:

Kerf de vis een paar keer met een scherp mes in. Besprenkel de vis met zout en citroensap en laat het 15 min. intrekken. Verhit voldoende olie en frituur de vis mooi bruin en krokant. Laat het goed uitlekken en houd de vis warm. Snijd voor de saus de ui heel fijn. Snijd de lomboks in schuine ringen, de knoflook in plakjes en kneus de djahe. Fruit dit in een beetje olie tot de ui zacht is geworden. Voeg de ketjap, bouillon en het zout toe en breng de saus aan de kook. Matig het vuur, kook de saus in tot het wat dikker wordt en schenk het voor het serveren over de vis.

Ikan Goreng Saus Ketjap