Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Babi Merah

Varkensvlees in pittige kokossaus


Ingrediënten:

- 500 gr. hamlappen
- 2 theelepels asem
- 1 serehstengel
- 2 uien
- 1 theelepel trassi
- 6 lomboks
- 100 gr. santen, blok
- 4 tenen knoflook
- 2 dl. water
- 1 schijf laos
- zout
- olie

Bereiding:

Snijd het vlees in dobbelsteentjes. Snipper de uien en knoflook fijn en snijd de lomboks in dunne ringen. Schil de laos en snijd deze ook heel fijn. Kneus de serehstengel. Verwarm het water in een pannetje en los daar de santen in op. Fruit de ui, knoflook, lomboks met de laos en trassi in een braadpan. Voeg het vlees, sereh en asem toe. Voeg, als het vlees bruin wordt, de santen toe. Als de jus dik genoeg is en het vlees gaar, is het gerecht klaar.

Babi Merah