Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sayur Tempeh Cabe Hijau

Gestoofd rundvlees met tempeh in een hete kokossaus


Ingrediënten:

- 500 gr. rundvlees
- 200 gr. tempeh
- 1 ltr. water
- 5 dl. santen
- 12 groene lomboks
- 5 rode rawits
- 5 groene tomaten
- 5 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 2 cm. laos
- 1 daun salam
- 2 theelepels zout
- halve theelepel peper
- 1 eetlepel olie

Bereiding:

Snijd de sjalotjes, lomboks en rawits in ringen. Snijd de tomaten en knoflook in plakjes. Snijd de tempeh in repen en kneus de laos. Kook het vlees in het water met peper en zout gaar, snijd het in stukken en bak het in olie mooi bruin. Fruit de sjalotten, knoflook, daun salam en de laos tot het gaat geuren. Voeg de rawits en de lomboks toe en bak die even mee. Voeg de santen toe en breng het geheel aan de kook. Voeg de tomaten, tempeh en vlees toe en kook de saus tot de gewenste dikte in.

Sayur Tempeh Cabe Hijau