Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bakso Kepiting

Gefrituurde balletjes van krab en garnalen


Ingrediënten:

- 500 gr. garnalen
- 5 krabben
- 2 tahuvellen
- 1 wortel
- 1 bosje lente-uitjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 eiwit
- 1 eetlepel kristalsuiker
- 4 eetlepels maizena
- halve eetlepel ketjap asin
- 2 theelepels sesamolie
- halve theelepel peper
- halve theelepel zout
- olie

Bereiding:

Hak de garnalen fijn, kook de krabben 15 min. en neem het vlees uit de schilden. Snijd de wortel fijn. Snijd de lente-uitjes in dunne ringen en rasp de knoflook. Week de tahuvellen in koud water. Meng alle ingrediënten, behalve de olie en de tahuvellen, goed door elkaar. Maak hiervan ballen van ca. 3 cm. groot en snijd de tahuvellen in stukken om de ballen ieder apart in te wikkelen. Breng een stoompan aan de kook en stoom de balletjes voor 15 min. Verhit ruim olie en frituur de Bakso Kepiting in de hete olie gaar en bruin.

Bakso Kepiting