Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Mie Goreng Djawa

Eiermie met garnalen, paksoi en spitskool


Ingrediënten:

- 1 pak eiermie
- 200 gr. paksoi
- 200 gr. spitskool
- 100 gr. garnalen
- 5 bakso
- 2 eieren
- 4 teentjes knoflook
- 5 kemirienoten
- 2 lente-uien
- selderie naar smaak
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 runderbouillonblokje
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel zout
- halve theelepel witte peper
- 5 eetlepels olie

Bereiding:

Kook de eiermie volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd de paksoi, spitskool en selderie klein. Snijd de lente-uitjes in ringen en snijd de bakso ballen klein. Kluts de eieren met lente-uitjes, peper en zout los. Wrijf de knoflook met de kemirienoten tot een pasta en fruit dit in de olie. Voeg de garnalen en bakso toe en bak dit totdat de garnalen van kleur veranderd zijn. Voeg de eieren toe en schep het door tot het ei is gestold. Voeg de groenten toe en bak het kort mee tot het iets is geslonken. Verkruimel het bouillonblokje en voeg het samen met de eiermie en de ketjap toe en breng het geheel met peper, zout en suiker op smaak. Bestrooi het gerecht met de selderie voor het serveren.

Mie Goreng Djawa