De nieuwste recepten
Basisrecepten
Loempia Saus Pedis
Voorgerechten
Soto Sokuraja
Sop Bihun Dua
Soto Daging Madura
Basisgerechten
Mie Kopyok Semarang
Bijgerechten
Tahu Isi Oncom
Asem Manis Tempeh Dua
Tongseng Ayam Tiga
Pindang Telor Masak Kecap
Tv snacks
Lemper Ayam
Ontvang recepten in je e-mail!
Tempeh Tumis Pedis
Pittige gestoofde tempeh in kruidige saus
Ingrediënten:
- 300 gr. tempeh
- 5 rode lomboks
- 5 groene lomboks
- 5 rode rawits
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 2 cm. laos
- 2 daun salam
- 4 eetlepels ketjap manis
- halve theelepel zout
- 50 ml. water
- 3 eetlepels olie
Bereiding:
Snijd de tempeh in repen en bak deze in hete olie mooi bruin. Laat de tempeh goed uitlekken. Rasp de knoflook en snijd de ui, lomboks en rawits in ringen. Kneus de laos. Bak de ui en knoflook in olie tot het gaat geuren. Voeg de lomboks, rawits en laos toe en bak even mee. Voeg het water toe en breng aan de kook. Voeg de tempeh, ketjap en zout toe en breng weer aan de kook. Stoof tot de tempeh helemaal met de saus is bedekt.
download