Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Nasi Goreng Hongkong

Gebakken rijst met garnalen, doperwtjes en varkensvlees


Ingrediënten:

- gekookte witte rijst
- 100 gr. garnalen
- 100 gr. hamlappen
- 100 gr. doperwten
- 5 plakjes bacon
- 2 eieren
- 4 teentjes knoflook
- 1 lente-ui
- 2 eetlepels rijstwijn
- 1 eetlepel oestersaus
- peper naar smaak
- zout naar smaak
- olie

Bereiding:

Hak de knoflook fijn en snijd de lente-ui in ringen. Snijd de bacon in repen en snijd de hamlappen in blokjes. Verhit een beetje olie, bak de eieren rul en haal het uit de pan. Bak de hamlappen in de wok bruin en gaar, voeg de bacon toe en bak dat even mee. Voeg de garnalen toe en bak dit mee totdat ze van kleur veranderd zijn en bak dan de knoflook kort mee. Voeg de rijst en het roerei toe en schep het goed door. Voeg de rijstwijn, oestersaus en de doperwten toe en schep het goed door elkaar. Breng het geheel op smaak met peper en zout en bestrooi het geheel met de lente-ui.

Nasi Goreng Hongkong