Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Selada Banjar

Frisse salade met kipfilet en een mosterddressing


Ingrediënten:

- 3 dl. water
- 1 kipfilet
- 6 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 2 gekookte eieren
- 2 wortels
- 1 komkommer
- slabladeren
- 2 eetlepels ketjap manis
- bawang goreng naar smaak
- emping naar smaak
- nootmuskaat naar smaak
- suiker naar smaak
- peper naar smaak
- zout naar smaak
- olie

Saus:

- 3 eetlepels kippenbouillon
- 3 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels mosterd
- suiker naar smaak
- zout naar smaak

Bereiding:

Snijd de komkommer doormidden, verwijder de zaadjes en snijd het in plakken. Snijd de wortels en slabladeren in dunne repen. Haal de dooiers uit de eieren, snijd het eiwit klein en bewaar de dooiers voor de saus. Snijd de kipfilet in dunne reepjes en snipper de sjalotten en de knoflook fijn. Verhit een beetje olie en bak de kipfilet mooi bruin. Voeg de sjalotten en knoflook toe en bak dit even mee. Voeg de ketjap en het water toe en laat de kip gaar stoven. Breng het geheel op smaak met peper, zout, suiker en nootmuskaat.

Prak de eidooiers fijn en meng dit met de mosterd. Roer de ketjap en bouillon er door en breng het op smaak met zout en suiker. Verdeel de groente op een schaal en schenk de saus er over heen. Verdeel de reepjes kip over de salade en bestrooi het geheel met gehakte eiwit, bawang goreng en verkruimelde emping.

Selada Banjar