Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Patin Goreng

Gefrituurde meerval met een pittige zoetzure saus


Ingrediënten:

- 250 gr. meerval
- 2 rode lomboks
- 1 lente-ui
- 2 eetlepels limoensap
- 2 eetlepels maïzena
- peper
- zout

Saus:

- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels tomatensaus
- 1 eetlepel suiker
- halve eetlepel sambal lampung
- halve theelepel zout
- aangelengde maïzena
- water

Bereiding:

Snijd de vis in stukken en marineer het 20 min. in zout, peper en limoensap. Bestrooi de vis met de maïzena en frituur het in hete olie mooi bruin, laat het goed uitlekken. Rasp de knoflook en fruit het kort in wat olie. Voeg de tomatensaus, sambal lampung, water, zout en suiker toe en breng het geheel zachtjes aan de kook. Bind de saus met de aangelengde maizena. Leg de vis op een schaal en schenk de saus er over heen. Snijd de lomboks en lente-ui in ringen en bestrooi de vis hiermee.

Ikan Patin Goreng