Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sateh Lilit Bali

Pittige spiesjes van vis en garnalen van de barbecue


Ingrediënten:

- 250 gr. garnalen
- 250 gr. makreel
- 50 gr. geraspte kokos
- 1 rode lombok
- 6 daun djeruk purut
- 3 eetlepels dikke santen
- 2 eetlepels gula djawa
- zout naar smaak

Bumbu:

- 8 sjalotten
- 3 rode rawits
- 2 teentjes knoflook
- 2 cm. laos
- 2 cm. kencur
- 1 cm. kunyit
- 1 theelepel ketumbar

Bereiding:

Snijd de daun djeruk purut zo fijn mogelijk en snijd de lomboks in dunne ringen. Maal de vis en de garnalen in een keukenmachine heel fijn en meng dit met de geraspte kokos, daun djeruk purut en santen. Snipper de sjalotjes, knoflook en rawits. Schil de laos, kencur en kunyit en snijd ze fijn. Maal de bumbu tot een pasta en meng dit door het vismengsel. Voeg zout naar smaak toe. Neem een eetlepel van het vismengsel, kneed dit in een ovale vorm om platte satehstokjes of dunne serehstengels. Rooster de satehs op de gril of barbecue gaar en mooi bruin. Strooi er de fijngesnipperde lomboks over.

Sateh Lilit Bali