Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sateh Lilit Bali Dua

Spiesjes pittige makreelfilets van de barbecue

Sateh Lilit Bali Dua | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 500 gr. makreelfilet
- 200 gr. geraspte kokos
- 2 eetlepels olie

Bumbu:

- 10 sjalotten
- 5 teentjes knoflook
- 5 rode rawits
- 3 rode lomboks
- 2 cm. laos
- 2 cm. kencur
- 3 kemirienoten
- 1 theelepel kunyit
- 1 theelepel ketumbar
- snufje nootmuskaat
- halve theelepel zwarte peper
- zout naar smaak

Bereiding:

Maal de vis in de blender fijn. Schil de laos en kencur en snijd ze fijn. Snipper de sjalotjes, knoflook, lomboks en rawits. Maal de bumbu tot een pasta en fruit het in de olie tot het begint te geuren. Laat de bumbu een beetje afkoelen en meng dit met de geraspte kokos en de vis. Neem een eetlepel van het vismengsel en kneed het om platte satehstokjes of dunne serehstengels. Rooster de sateh's op de barbecue of gril gaar en mooi bruin.

Sateh Lilit Bali Dua