Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Serabi Bandung

Gekleurde pannenkoekjes van gistbeslag bestrooid met kaas


Ingrediënten:

- 100 gr. bloem
- 100 gr. rijstmeel
- 6 dl. dunne santen
- 2 eieren
- kleurstof naar wens
- geraspte kaas
- zout

Starter:

- 50 gr. bloem
- 50 ml. water
- 6 gr. droge gist

Bereiding:

Roer voor de starter alle ingrediënten goed door elkaar en laat het 20 min. staan. Zeef de bloem en het rijstmeel en roer er de starter door. Klop de eieren los en roer de santen er beetje bij beetje door. Voeg het zout en de santen toe aan het deeg en roer het tot een glad beslag. Kleur het beslag naar wens, eventueel in meerdere kleuren. Olie een serabi pan in, zet het op het vuur en bak de serabi gaar tot de bovenkant droog is. Strooi er geraspte kaas over als de koeken nog warm zijn.

Serabi Bandung