Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Nasi Kuning Tumpeng

Gele rijst voor een feestmaaltijd


Ingrediënten:

- 400 gr. witte rijst
- 100 gr. ketan
- 6 dl. dunne santen
- 2 serehstengels
- 2 daun salam
- 1 daun pandan
- halve eetlepel kunyit
- halve eetlepel limoensap
- zout

Bereiding:

Voeg de witte rijst en ketan samen, was het goed en laat het goed uitlekken. Breng de santen met het zout, sereh, kunyit, daun pandan en daun salam aan de kook, voeg de rijst toe en kook het totdat de santen volledig is opgenomen. Roer het limoensap er door, schep de rijst over in de stoompan en stoom het voor 20 min. Bestrijk de tumpengvorm aan de binnenkant met olie en druk de hete rijst stevig in de vorm. Stort de piramidevorm op een grote schaal en serveer er rondom verschillende bijgerechten bij.

Nasi Kuning Tumpeng