Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tahu Tempeh Bacem

Gefrituurde zoete tahu en tempeh


Ingrediënten:

- 200 gr. gula djawa
- 1 ltr. kokoswater
- 1 blok tahu
- 1 blok tempeh
- 2 daun salam
- 1 cm. laos
- 5 eetlepels asemwater
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel zout
- olie

Bumbu:

- 5 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 1 eetlepel ketumbar

Bereiding:

Snijd de tahu en tempeh in plakken. Kneus de laos. Rooster de ketumbar in een droge koekenpan en wrijf het met de sjalotten en knoflook tot een pasta. Fruit dit in wat olie tot het gaat geuren. Voeg de tahu, tempeh, gula djawa, zout, daun salam, laos, asemwater, ketjap en kokoswater toe en breng het geheel aan de kook. Stoof de tahu en tempeh tot het water is verdampt. Verhit ruime olie en frituur de tahu en tempeh mooi bruin.

Tahu Tempeh Bacem