Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sayur Nangka Kapau

Runderpoulet met kouseband en nangka in een pittige kokossaus


Ingrediënten:

- 250 gr. runderpoulet
- 200 gr. jonge nangka
- 100 gr. geraspte kokos
- 1 ltr. dunne santen
- 5 dl. water
- 6 slierten kouseband
- 8 rode rawits
- 8 daun djeruk purut
- 1 serehstengel
- 1 daun kunyit
- 3 kardemompeulen
- 2 eetlepels suiker
- 1 eetlepel asemwater
- 2 theelepels zout
- halve theelepel peper
- halve theelepel ketumbar
- olie

Bumbu:

- 10 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 3 rode rawits
- 2 rode lomboks
- 2 cm. laos
- 1 cm. djahe

Bereiding:

Snijd de nangka en kouseband in stukken. Kneus de sereh en rooster de geraspte kokos in een droge koekenpan tot het goudgeel is. Snipper de sjalotjes, knoflook, 3 rawits en lomboks fijn. Schil de laos en djahe en snijd het fijn. Maal de bumbu tot een pasta en fruit het samen met de sereh, daun djeruk purut, kardemompeulen en daun kunyit tot het begint te geuren. Schenk het water er bij en breng het aan de kook. Voeg dan het vlees toe en laat het stoven tot het vlees gaar is. Voeg dan de santen, nangka, kouseband, 8 rawits, asemwater, suiker, zout, peper en ketumbar toe en stoof de groentes gaar. Roer de geroosterde kokos goed door het gerecht en serveer direct.

Sayur Nangka Kapau