De nieuwste recepten
Basisrecepten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Tv snacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Romige taart met banaan, tofu en walnoot
Ingrediënten:
- 500 gr. banaan
- 400 gr. tahu
- 200 gr. walnoot
- 200 gr. dadel
- 200 gr. suiker
- 100 gr. cashewnoot
- 6 dl. santen
- 2,5 dl. sojamelk
- 2 gr. agar-agar
- 1 eetlepel vanille-essence
- 1 theelepel kaneel
- dadelstroop
Bereiding:
Hak de walnoten, cashewnoten en dadels fijn en meng ze goed door elkaar. Druk dit mengsel stevig aan op de bodem van een taartvorm. Breng de santen bijna aan de kook in een pan en voeg de suiker toe. Roer tot de suiker is opgelost en voeg al roerend de agar-agar toe. Laat de santen 10 min. roerend tegen de kook aan verwarmen. Haal daarna de pan van het vuur. Pureer de bananen met de vanille-essence, kaneel en een scheutje sojamelk. Pureer apart de tahu met de rest van de sojamelk tot een romig mengsel. Roer het bananenmengsel door het tahumengsel. Voeg daarna de warme santen toe en meng alles goed door elkaar. Schenk dit mengsel op de notenbodem in de taartvorm. Laat de taart een nacht opstijven in de koelkast. Schenk voor het opdienen dadelstroop over de taart.