Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Daging Masak Merah

Gestoofd rood rundvlees in een zeer pittige saus


Ingrediënten:

- 500 gr. rundvlees
- 1 ui
- 1 tomaat
- 3 lente-uitjes
- 3 teentjes knoflook
- 3 groene rawits
- 2 rode lomboks
- 1 serehstengel
- 1 cm. djahe
- 2 daun djeruk purut
- 2 eetlepels sambal lampung
- 2 eetlepels tomatensaus
- 2 eetlepels oestersaus
- 2 eetlepels ketjap manis
- rode kleurstof
- zout

Bereiding:

Stoof het rundvlees met zout en een paar druppels rode kleurstof gaar en snijd het vlees daarna in repen. Rasp de knoflook en de djahe. Snijd de lomboks fijn en kneus de serehstengel. Snijd de ui en lente-ui in ringen. Snijd de tomaat in partjes. Fruit de djahe en de knoflook licht aan en voeg dan het vlees en de uienringen toe. Bak dit al roerend goed door. Voeg de daun djeruk purut, rawits en de sereh toe en bak die even mee. Roer de ketjap, tomatensaus, oestersaus en de sambal goed door elkaar en schenk dit bij het vlees. Voeg de tomaat toe en strooi de lente-ui over het gerecht.

Daging Masak Merah