Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Apem Gula Bali

Gestoomde zoete cake in bruine en witte lagen

Kue Apem Gula Bali | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

Bruin beslag:

- 250 gr. rijstmeel
- 250 gr. gula bali
- 150 gr. bloem
- 3 dl. santen
- 2,5 dl. kokoswater
- 1 daun pandan
- 2,5 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel spekkoekkruiden
- halve theelepel zout

Wit beslag:

- 250 gr. rijstmeel
- 200 gr. kristalsuiker
- 150 gr. bloem
- 3 dl. santen
- 2,5 dl. kokoswater
- 1 daun pandan
- 2,5 theelepel bakpoeder
- halve theelepel zout

Bereiding:

Breng voor het bruine beslag het kokoswater aan de kook met de gula bali, het zout en de daun pandan, roer het door tot de suiker is opgelost en laat het afkoelen. Verwijder de daun pandan als het afgekoeld is. Schenk het water bij het rijstmeel en roer het goed door. Roer de santen, spekkoekkruiden, bloem en bakpoeder door het beslag en laat het even rusten. Maak het witte beslag op dezelfde manier, maar zonder spekkoekkruiden en met kristalsuiker i.p.v. gula bali.

Vet een cakevorm in met olie, giet een laagje bruin beslag in de vorm en stoom die 10 min. Schenk een laag van het witte beslag op de gestoomde laag, stoom weer 10 min. en ga zo door tot het beslag op is. Stoom dan de cake helemaal gaar.

Kue Apem Gula Bali