Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Terong Teri Peteh

Gestoofde pittige aubergine met zoute visjes en petehbonen


Ingrediënten:

- 1 aubergine
- 50 gr. ikan teri
- 3 cm. laos
- 10 petehbonen

Bumbu:

- 10 rode lomboks
- 5 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 1 kemirienoot
- 1 theelepel trassi
- 1 tomaat
- 3 cm. kunyit
- suiker
- water
- olie

Bereiding:

Frituur de ikan teri krokant en laat ze goed uitlekken. Snijd de aubergine in plakken, bestrooi ze met wat zout en laat dit even intrekken. Dep de plakken droog en bak ze in wat olie bruin. Snipper de lomboks, sjalotjes en knoflook fijn. Snijd de tomaat en kunyit in kleine stukjes. Maal de bumbu tot een pasta en fruit het in wat olie tot het begint te geuren. Voeg de petehbonen, laos, suiker naar smaak, aubergines en wat water toe en stoof de aubergines gaar. Roer op het laatst de ikan teri door het gerecht en dien meteen op.

Sambal Terong Teri Peteh