Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Goreng Peteh

Gefrituurde tahu en tempeh met petehbonen in een ketjapsaus


Ingrediënten:

- half blok tahu
- half blok tempeh
- 15 petehbonen
- 4 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel sambal trassi
- suiker naar smaak
- peper naar smaak
- zout naar smaak
- water
- olie om te frituren

Bereiding:

Snijd de tahu en tempeh in blokjes en frituur ze afzonderlijk van elkaar goudbruin. Laat het goed uitlekken. Rasp de knoflook en snijd de sjalotten fijn. Fruit dit in wat olie tot het gaat geuren. Voeg daarna de petehbonen, tahu en tempeh toe en schep alles goed door. Doe de ketjap met de sambal in een kom en schenk er al roerend water bij. Breng het op smaak met peper, zout en suiker en voeg het toe aan het gerecht. Laat alles goed doorwarmen en serveer de Sambal Goreng Peteh direct.

Sambal Goreng Peteh