Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Babi Cin Tiga
Babi Ketjap Pedis
Dasar Untuk Ayam
Pecel Telor Dua
Sambal Trassi
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Oseng-Oseng Tempeh Udang
Gefrituurde tempeh met garnalen en petehbonen
Ingrediënten:
- 200 gr. garnalen
- 1 blok tempeh
- 15 petehbonen
- 4 teentjes knoflook
- 2 rode lomboks
- 2 sjalotten
- 2 cm. laos
- 1 daun salam
- 3 eetlepels ketjap manis
- zout naar smaak
- suiker naar smaak
Bereiding:
Snijd de tempeh in repen en frituur ze in olie goudbruin. Laat de tempeh op keukenpapier uitlekken. Snijd de lomboks en de sjalotten in ringen en snipper de knoflook fijn. Fruit dit met de laos en de daun salam in wat olie tot de sjalotten gaar zijn. Voeg de garnalen toe en bak tot ze van kleur veranderen. Voeg zout en suiker naar smaak toe. Roer de tempeh, de ketjap en de petehbonen door het gerecht en bak de garnalen gaar.
Oseng-Oseng Tempeh Udang