Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Oseng-Oseng Tempeh Udang

Gefrituurde tempeh met garnalen en petehbonen

Oseng-Oseng Tempeh Udang | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 200 gr. garnalen
- 1 blok tempeh
- 15 petehbonen
- 4 teentjes knoflook
- 2 rode lomboks
- 2 sjalotten
- 2 cm. laos
- 1 daun salam
- 3 eetlepels ketjap manis
- zout naar smaak
- suiker naar smaak

Bereiding:

Snijd de tempeh in repen en frituur ze in olie goudbruin. Laat de tempeh op keukenpapier uitlekken. Snijd de lomboks en de sjalotten in ringen en snipper de knoflook fijn. Fruit dit met de laos en de daun salam in wat olie tot de sjalotten gaar zijn. Voeg de garnalen toe en bak tot ze van kleur veranderen. Voeg zout en suiker naar smaak toe. Roer de tempeh, de ketjap en de petehbonen door het gerecht en bak de garnalen gaar.

Oseng-Oseng Tempeh Udang