Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bebotok Tempeh Peteh

Gevulde pakketjes met tempeh, gedroogde visjes en petehbonen

Bebotok Tempeh Peteh | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Elisabeth Vink


Ingrediënten:

- 100 gr. ikan teri
- 30 petehbonen
- kelapa muda
- bananenblad

Bumbu:

- 100 gr. tempeh
- 10 sjalotten
- 5 teentjes knoflook
- 4 rode lomboks
- gula bali naar smaak
- zout naar smaak

Bereiding:

Snijd de kelapa muda in smalle repen. Snipper de sjalotten, knoflook en lomboks fijn. Prak de tempeh fijn met een vork en maal de bumbu tot een pasta. Meng de kelapa muda door de bumbu. Was de ikan teri goed en dep ze droog met keukenpapier. Meng dit met de petehbonen door de bumbu. Snijd het bananenblad in vierkanten en leg op elk stuk een paar lepels vulling. Vouw de pakketjes dicht en stoom ze gaar.

Bebotok Tempeh Peteh