Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Pecak Tempeh

Gefrituurde tempeh met een pittige kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 1 blok tempeh
- 2,5 dl. dikke santen
- 1 teentje knoflook
- 2 daun djeruk purut
- daun kemangi
- 2 eetlepels water
- 1 theelepel zout
- olie om te frituren

Bumbu:

- 4 rode lomboks
- 3 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 2 kemirienoten
- 1 theelepel asempasta
- 1 theelepel kencur
- halve theelepel zout

Bereiding:

Rasp de knoflook en los dit met het zout op in het water. Snijd de tempeh in plakken en besprenkel ze met het knoflookwater, laat het een uur staan. Maak de tempeh goed droog. Verhit ruim olie en frituur de tempeh goudbruin. Snijd de lomboks, sjalotjes en knoflook fijn. Maal de bumbu tot een pasta. Breng de santen met de bumbu en de daun djeruk purut aan de kook en laat het op klein vuur dikker worden. Leg de tempeh op een schaal, schenk de saus er over en bestrooi het geheel met daun kemangi.

Pecak Tempeh