Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Biskuit Nanas
Bubur Bayam
Daging Cincang Tahu Taoco
Kari Daging Dua
Klepon Dua
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Sambal Peteh Tiga
Sambal op basis van petehbonen
Ingrediënten:
- 30 petehbonen
- 50 ml. water
- halve eetlepel gula djawa
- 2 eetlepels olie
Bumbu:
- 100 gr. rode lomboks
- 3 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 1 kemirienoot
- stukje trassi
- zout
Bereiding:
Snijd de lomboks, sjalotjes en knoflook fijn en maal de bumbu tot een pasta. Verhit de olie en fruit de bumbu tot het begint te geuren. Voeg de petehbonen toe en schep het goed door. Voeg de gula djawa en het water toe, breng het aan de kook en laat het stoven tot de sambal de gewenste dikte heeft. Serveer deze sambal bij gegrilde gerechten.
Sambal Peteh Tiga