Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Oseng Ayam Peteh

Gebakken kipfilet in een ketjapsaus met petehbonen


Ingrediënten:

- 2 kipfilets
- 10 petehbonen
- 3 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 2 rode lomboks
- 1 kleine ui
- 1 kleine tomaat
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel ketjap asin
- suiker naar smaak
- peper naar smaak
- zout naar smaak
- limoensap
- maïzena
- water

Bereiding:

Snijd de kipfilets in blokjes en besprenkel het met zout en limoensap. Laat het een half uur marineren en bestrooi het met maïzena, zorg ervoor dat de blokjes goed zijn bedekt. Bak het vlees in hete olie mooi bruin en gaar en laat het goed uitlekken. Snijd de sjalotten in ringen en snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de tomaat in blokjes en hak de ui en de lomboks fijn. Verhit wat olie en fruit de sjalotten, ui, knoflook en de lomboks tot het gaat geuren. Voeg de tomaat en de petehbonen toe en bak alles al roerend goed door. Voeg de kip, ketjap asin en de ketjap manis toe en roer het geheel goed door. Voeg het water en de petehbonen toe en kook de saus tot de gewenste dikte in. Breng de saus op smaak met suiker, peper en zout.

Oseng Ayam Peteh