Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Goreng Hati Sapi Peteh

Aardappelen en runderlever in een pittige saus met petehbonen


Ingrediënten:

- 200 gr. runderlever
- 500 gr. aardappelen
- 2,5 dl. santen
- 10 petehbonen
- 1 serehstengel
- 1 schijfje laos
- 2 daun djeruk purut
- suiker naar smaak
- zout naar smaak
- olie om te frituren

Bumbu:

- 10 rode lomboks
- 3 teentjes knoflook
- 3 sjalotten
- 1 tomaat
- 1 schijfje djahe

Bereiding:

Kneus de sereh en de laos. Snijd de aardappels en runderlever in blokjes. Verhit de olie, frituur de aardappelblokjes gaar en bruin en laat ze goed uitlekken. Snijd de lomboks, knoflook, sjalotjes en djahe fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Bak de lever kort aan in een beetje olie en schep het uit de pan. Maal de bumbu tot een pasta en fruit dit samen met de sereh, laos en daun djeruk purut in de olie tot het gaat geuren. Voeg zout en suiker naar smaak toe. Voeg de santen toe en breng het aan de kook. Voeg de lever en de petehbonen toe en kook de saus in tot de gewenste dikte. Roer de aardappelblokjes door het gerecht en serveer direct.

Sambal Goreng Hati Sapi Peteh