Totaal recepten

2879 Indonesische Recepten

Bekijk ze allemaal!

Sotong Bakar Percik

Gegrilde inktvis met kruidige kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 500 gr. inktvis
- suiker
- zout
- olie

Bumbu:

- 10 rode lomboks
- 1 ui
- 3 cm. kunyit
- 1 theelepel djinten
- 1 theelepel trassi

Saus:

- 300 ml. santen
- 4 rawits
- 2 serehstengels
- 2 daun djeruk purut
- 1 zakje santenpoeder
- 1 eetlepel asemwater
- 1 theelepel kunyit

Bereiding:

Kerf de inktvis in met een scherp mes, wrijf deze in met de kunyit en zout naar smaak en laat het geheel een half uur marineren. Verhit een grillpan met 1 eetlepel olie en rooster de inktvis kort aan beide kanten. Kneus de serehstengels en snijd de daun djeruk purut zeer fijn. Maal de bumbu tot een pasta en meng dit met het asemwater. Breng in een pan de santen aan de kook met de bumbu, de rawits en de serehstengels en laat het mengsel op laag vuur inkoken. Roer de santenpoeder door de saus en verwarm deze goed. Breng de saus op smaak met zout en suiker naar smaak. Schenk de saus over de geroosterde inktvis en strooi de fijngehakte daun djeruk purut erover. Serveer de sotong bakar percik warm.

download