Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Babi Panggang Lima

Gegrild varkensvlees met een saus en acar


Ingrediënten:

- 1 kg. hamlappen aan één stuk
- vers varkensvet
- olie
- acar

Marinade:

- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel Chinese 5-kruidenpoeder
- 1 eetlepel suiker of honing
- 3 eetlepels lichte Chinese ketjap
- 1 eetlepel droge sherry
- 1 eetlepel water
- 1 eetlepel olie
- rode voedselkleurstof

Saus:

- 1 eetlepel gembersiroop
- 1 eetlepel ketjap asin
- 4 eetlepels zoete chilisaus
- 1 eetlepel tomatenketchup
- azijn

Bereiding:

Neem ietsje vettig varkensvlees. Het beste stuk zit tussen de nek en de schouder, het is een langwerpig stuk vlees waar wat vet omheen zit, soms is het ook wat doorregen. Snijd het vlees in 4 lange repen, met de draad van het vlees mee. Prik de repen ietsje in met een vork. Meng de ingredienten voor de marinade goed door elkaar en leg de repen vlees erin. Laat het enkele uren marineren en keer regelmatig. Haal dan het vlees uit de marinade en droog ze goed af met papier.

Meng 2 eetlepels marinade met 2 eetlepels olie en hou dit bij de hand. Snijd het vlees bovenop, in de lengte, in zodat er in elke reep vlees een geultje ontstaat. Leg in dit geultje een reepje vers varkensvet. Dit is om het uitdrogen tijdens het grillen te voorkomen. Verhit de bovengrill van de oven op 225 graden. Vul een braadslee met water en leg er een rooster op. Rooster het vlees met de kant van het reepje vet boven en bestrijk regelmatig met de oliemarinade. Als het vlees mooi bruin en knapperig is, het reepje vet verwijderen, het vlees omdraaien en snel de andere kant bruin roosteren. Het moet net gaar zijn en de buitenkant mooi bruin. Laat het vlees heel even rusten. Meng de ingredienten voor de saus door elkaar. Snijd het vlees in heel dunne stukjes, dwars op de draad. Verhit de saus eventueel even in de magnetron. Serveer met een kommetje saus om te dippen en verse acar.

Babi Panggang Lima