Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Mie Goreng Babi Jamur

Mie met varkensvlees en champignons


Ingrediënten:

- 500 gr. mie
- 300 gr. hamlappen
- 2 dl. water
- 7 grote champignons
- 3 sjalotjes
- 3 lente-uitjes
- 3 tenen knoflook
- 2 rode lomboks
- 3 cm. djahe
- 6 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel kunyit
- half schijfje gula djawa
- half blikje tomatenpuree

Bereiding:

Kook de mie gaar volgens de gebruiksaanwijzing en houd dit apart. Snijd het vlees in blokjes en snijd de champignons in plakjes. Snipper de sjalotjes en knoflook fijn en snijd de lente-ui en lomboks in ringen. Rasp de djahe en hak de gula djawa fijn. Verhit een beetje olie en fruit de sjalotjes, lombok, knoflook en djahe tot het geurig begint te ruiken. Voeg het vlees toe en schep het goed door tot het vlees van kleur is veranderd. Voeg dan de gula djawa, kunyit, ketjap en water toe en laat het ca. 10 min. zachtjes koken met de deksel op de wok. Voeg de champignons toe, zet het vuur hoog en schep het geheel ca. 5 min. goed door. Voeg dan al omscheppend op klein vuur de tomatenpuree toe en de mie tot alles goed is gemengd. Voor het serveren het gerecht bestrooien met de lente-ui.

Mie Goreng Babi Jamur