Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Mie Ayam Pedis

Zeer pittige mie met kipfilet en champignons

Mie Ayam Pedis | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Jan


Ingrediënten:

- 500 gr. mie
- 200 gr. kipfilet
- 2 dl. water
- 6 grote champignons
- 3 tenen knoflook
- 4 rode lomboks
- 2 kleine uien
- 1 lente-ui
- 2 cm. djahe
- half blikje tomatenpuree
- 6 eetlepels ketjap manis
- halve theelepel zwarte peperkorrels
- zout naar smaak
- olie

Bereiding:

Kook de mie volgens gebruiksaanwijzing op het pak en houd het apart. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en de champignons in plakken. Snipper de uien, knoflook en lomboks fijn. Schil en rasp de djahe. Snijd de lente-ui in grove ringen. Maak in de vijzel de djahe, lombok, knoflook en peperkorrels fijn tot je een pasta hebt. Verhit een beetje olie en fruit de pasta samen met de uien tot de uien glazig zien. Voeg de kipfilet toe en bak het al omscheppend mee tot de kip van kleur is veranderd. Voeg het water, zout en de ketjap toe, roer het door en laat het ca. 5 min. op middelhoog vuur koken. Schep dan de champignons en lente-ui er door op klein vuur, schep het door tot de champignons het vocht hebben opgenomen en voeg dan de tomatenpuree toe. Meng de mie er goed doorheen en serveer het gerecht heet.

Mie Ayam Pedis