Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Udang Leci

Gefrituurde garnalen met een pittige, zoet/zure saus


Ingrediënten:

- 400 gr. grote garnalen
- 250 gr. lychees
- 100 gr. panko
- 2 eieren
- 3 eetlepels citroensap
- peper
- zout

Saus:

- 100 gr. uien
- 2,5 dl. bouillon
- 2 rode lomboks
- 3 eetlepels tomatensaus
- 3 eetlepels limoensap
- 2 eetlepels sambal lampung
- 1 eetlepel maizena
- 1 eetlepel margarine
- suiker
- peper
- zout

Bereiding:

Meng de garnalen met het citroensap, peper en zout en laat het 15 min. staan. Snijd de uien in halve ringen en snijd de lomboks in lange repen. Klop de eieren los. Doop de garnalen eerst in het ei en dan in de panko, herhaal dit eventueel. Zorg dat de garnalen goed bedekt zijn met de panko. Frituur de garnalen gaar en mooi bruin van kleur. Laat ze goed uitlekken en houd ze warm.

Meng de maizena met een beetje water en roer tot je een pasta hebt. Fruit de ui in de margarine tot het begint te geuren. Voeg de lombok, bouillon, sambal, tomatensaus, limoensap, peper, zout en suiker naar smaak toe. De saus moet lichtzuur van smaak zijn. Roer de lychees er door en bind de saus met de maizena. Serveer de saus bij de garnalen.

Udang Leci