De nieuwste recepten
Basisgerechten
Mie Goreng Dua
Bijgerechten
Opor Ayam Panggang
Gado-Gado Lima
Gulai Nangka
Ayam Bakar Smoor
Tempeh Cabe Hijau Taoco
Sotong Bakar Percik
Sambal Kukus Terong
Tahu Goreng Bumbu Kuning Dua
Tv snacks
Tempeh Goreng Panir
Ontvang recepten in je e-mail!
Acar Ketimun Dua
Zoet/zure komkommer
Ingrediënten:
- 2 dl. azijn
- 2 komkommers
- 1 ui
- 1 lombok
- 2 theelepels knoflook
- 4 kemirienoten
- 2 schijfjes djahe
- 1 eetlepel kunyit
- 2 eetlepels suiker
- 2 eetlepels olie
Bereiding:
Was de komkommers, snijd ze in dobbelsteentjes, bestrooi ze met zout en laat ze uitlekken in een vergiet. Pof de kemirienoten in een droge koekenpan. Maak de ui, knoflook, kemirienoten, kunyit en djahe fijn in de vijzel. Fruit dit in de olie, voeg de azijn toe en stoof het met de lombok en de suiker. Leg de komkommers in de nog warme azijn en laat het geheel afkoelen. Deze acar is maar enkele dagen houdbaar.
download
