Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Acar Buncis

Zoetzure sperzieboontjes, wortel en komkommer


Ingrediënten:

- 150 gr. sperziebonen
- 50 gr. wortelen
- 50 gr. komkommer
- 1 dl. kippenbouillon
- 6 groene rawits
- 4 sjalotten
- 1 eetlepel azijn
- halve theelepel suiker
- halve theelepel zout
- 2 eetlepels olie

Bumbu:

- 4 kemirienoten
- 1 cm. kunyit
- 1 cm. djahe
- halve theelepel peper

Bereiding:

Snijd de boontjes in stukken, snijd de wortels en komkommer in luciferdunne repen. Snipper de sjalotten, frituur het goudbruin krokant en laat het goed uitlekken. Schil en snijd de kunyit en djahe fijn. Maal de bumbu tot een pasta en fruit het in de olie tot het begint te geuren. Voeg de boontjes, rawits en de wortel toe en roerbak tot het voor de helft is geslonken. Voeg zout en suiker toe en schep het door. Giet de bouillon er bij en stoof de groentes beetgaar. Roer de komkommer en de azijn er door en proef of alles op smaak is. Strooi voor het opdienen de sjalotjes over de acar.

Acar Buncis