Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tumis Tempeh

Gefrituurde tempeh met petehbonen en ketjap


Ingrediënten:

- 1 blok tempeh
- 4 sjalotten
- 4 groene lomboks
- 4 teentjes knoflook
- 2 cm. laos
- petehbonen naar smaak
- 4 eetlepels ketjap manis
- zout
- olie

Bereiding:

Snijd de tempeh in blokjes en leg het voor ca. 15 min. in zout water. Laat de tempeh uitlekken en dep het goed droog met keukenpapier. Verhit ruim olie en frituur de tempeh mooi bruin van kleur, laat het goed uitlekken. Snijd de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes, rasp de laos en fruit ze in wat olie tot het begint te geuren. Snijd de lomboks in schuine ringen, voeg het samen met de petehbonen toe en bak het even mee. Voeg de tempeh toe en roer de ketjap door het gerecht. Breng het geheel op smaak met wat zout.

Tumis Tempeh